søndag 25. oktober 2009

Utsira, litt etterfyll

Da er det vel på tide med en aldri så liten oppsummering av Utsira i bombesesongen igjen. Og for tredje år på rad så må det være lov å si at det ikke er blitt produsert en bombe der ute (hvitpannevarsleren fra 2006 var siste). Perioden var derfor sterkt preget av megabombene som dukket opp litt lenger nord.

Men noe snacks var det jo som vanlig og spesielt morsomt var det med starrsanger og stripesanger samtidig på selveste bombeukelørdagen. Forøvrig mine tredje av begge de to artene på øya. Ellers var det mye av de faste, men desverre i små doser (gulbrynsangere, tundrapiplerke, sibirpiplerke m.m.). De mest spesielle øyeblikkene var vel gode obser av lappiplerke og en umerket stripesanger i felt.

Viser her noen bilder fra lørdag i uke 40 når stripe- og starrsangeren ble fanget.7 kommentarer:

 1. Hei! Flaks for meg at utsira-uka ble nok en "tom" uke. Fikk ikke vært der i år, har lagt inn en kommentar på 7d inlegget, og lurer på om du kan svare der:) Takk på forhåndmvh Erlend Mjelde Hanssen

  SvarSlett
 2. hei og takk for fine kommentarer!
  Har svart på dine spørsmål etter beste evne.

  Forøvrig så ser jeg at bildene på dette innlegget er kommet ut noe blasse pga feil fargekonvertering (men nå har jeg straks fått alt det nye på maskinen til å trekke samme retning, så det skal bli bedre).

  SvarSlett
 3. Heisann! Har nå fått lånt meg 7den for helga, og har 450d og 40d og sammenligne med, men lurer på en ting. Hvis jeg setter isoen på alle tre kameraene på det samme, tar bildet av det samme, i dårlig lys. da blir lukkertida på 40 og 450d, 1/30 dels sekund, mens med 7den blir det 1/4 sekund? Hvorfor det? Noen tips!? Takk på forhånd
  mvh Erlend Mjelde Hanssen!

  SvarSlett
 4. hei!

  jeg har hørt om at ulike modeller kan eksponere forskjellig men det du nevner virker jo veldig mye da... har ikke noen god forklaring egentlig: men det er jo forskjellige lysmålersystemer som kan slå ut.. sjekket du fotofilene hvordan de så ut? hvis 7D bildet så lysere ut så er jo det en slags forklaring... ellers flott at du går så nøye til verks at du sammenlikner kameraene direkte. du får jo da en bedre følelse hvilket kamera som føles rett for deg (ps: hva ble det til?)

  SvarSlett
 5. Hei!

  Har sjekket filene, og litt lyse var de. Alikevel ikke grunn til så stort utslag... Har du noe god erfaring med kameraet nå, selvom det er ganske nytt? Hvordan funker det i felt? Hva blir lukkertiden med godt lys og iso på foreksempel 400? Blir kvaliteten bra? Grunnen til at jeg spør så veldig var at jeg kunn fikk prøvd det på søndag,lørdag var jeg på Lista(mislykket desverre:( ) og jeg kunne ikke hente kameraet, for butikken åpnet seint. Men nok om det:) Jeg har bestemt meg for 7d-en, og gleder meg! Takk for at du "gidder" å svare en amatør som meg:)

  mvh Erlend Mjelde Hanssen:)

  SvarSlett
 6. Hei igjen!
  Jeg har prøvd 7D endel nå ja og er imponert så langt sett i forhold til prisen. Den har meget høy kvalitet på bildene opp til 1600 ISO og kan strekkes litt lenger enn det også hvis nødvendig. Fokusen er veldig bra og veldig spennende at man har hele 5 forskjellige metoder å fokusere på. Filmkvaliteten er helt tipp topp i full HD. Den har også innebygget forstørrelse 1,6ganger i forhold til fullformat. Alt i alt mener jeg helt seriøst at dette er det aller beste allround kamera for fuglefolk på markedet akkurat nå. Jeg tror derfor du kommer til å blir fornøyd! Når det gjelder lukkertid som du spør om, så anbefaler jeg at du bruker innstillingen "Av" og velger den største blenderen på linsa du har (dvs minste tallet) og så vil lukkertiden komme av seg selv. De fleste fuglefotografer bruker i all hovedsak "Av" innstillingen. ISO kan du variere fra 200 i sterk sol, til opp mot 1600 når det blir mørkere (som regel bør lukkertiden være minst 1/ant mm linse du har for å bli skarpt og du må derfor velge iso som gjør at du klarer dette). Masse lykke til!

  SvarSlett
 7. Tusen takk for svar! Da blir det "av" og ikke "P":) gleder meg til å se om det hjelper, har lagt ut en del bilder på nettte, og lurer også litt på hvordan man får bildene like fine på nettet, som på datan her hjemme! Takk for all hjelp:D

  mvh Erlend Mjelde Hanssen

  SvarSlett