mandag 4. januar 2010

Vannrikse

Riksene er en spesielt spennende artsgruppe som man ofte hører, men meget sjeldent ser. Riksen med grisehylet, vannriksen, er riktignok den vanligste riksen i Norge, men likevel vanskelig å se. Nå som det har vært kuldeperiode har imidlertid også vannriksene begynt å dukke opp rundt foringer for å få i seg nok næring.

Rundt Stokkavannet i Stavanger er det hvert år vannrikser som dukker opp når det blir kaldt, så også i år. Denne riksen sprang travelt langs en kanal for å finne mat, så her måtte man bare legge seg ned og vente til den kom. Med eldre kamerautstyr tror jeg ikke jeg hadde klart å få noe med en slik travel fugl og dårlig lys, men med markIV ble det et fåtalls bilder jeg ble fornøyd med. Canon 1D mkIV, 800mm f5.6@5.6, 1/320s, 1600 ISO, 1ev, ucroppete bilder.

4 kommentarer:

 1. Takk for det Frode! det øverste bildet er faktisk et av de bildene jeg er mest fornøyd med på svært lang tid. Fuglen springer imot meg i stor fart og var vrien å få has på (et par vanndråper i front viser tegn på at det var litt action :)

  ps: jeg og AOH burde ta oss en tur over dammen for å besøke deg en dag :))

  SvarSlett
 2. De beste bildene jeg har sett av Vannrikse Christian!

  Har du prøvd deg på Isfuglen som holder til i fylket da?

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 3. takk takk!
  Isfuglen har jeg prøvd ja og skal få lagt ut noe så snart jeg får laget ferdig en tre retters middag til en bunch med damer i kveld!

  ps: du er heldig som skal til Sklinna: det er en veldig spennende fugleplass!!

  mvh
  CTI

  SvarSlett