mandag 27. september 2010

Sture spiser Big Makk!


Inntill fredag så trodde jeg at jeg sikkert var den eneste fuglekikkeren i Norge som ikke hadde sett Sture -den medievante Storken som har turnert sør Norge over lengre tid. En stork er alltid en begivenhet å se i Norge da den er meget sjelden her og jeg har til tross for å ha sett stork tre ganger før i Norge, flere ganger nesten kommet meg ut på tur for å se den. Men nok en gang så virker det som om fuglegudene belønner de tålmodige. Denne helgen har nemlig Sture befunnet seg bare noen hundre meter fra huset mitt, og da var det ikke lenger noen bønn, han måtte beskues.


Ingen problemer med å finne mat ihvertfall. Etter en lengre regnperiode her i Rogaland er det fine, bløte jorder hvor han kan fråtse i lokale delikatesser i form av meitemarker (også kalt "Makk" her i distriktet). Vi får håpe han tar til vettet og holder seg her på vestlandet denne vinteren slik at han slipper det kalde østlandet! :)


Fotomessig er det vel begrenset hva man får ut av en stork som går på et grønt jorde. For å ikke forstyrre satt jeg i bil fra veien og fotograferte med Canon 1D markIV, 800mm f5.6@5.6, 1/320-400s, 2000ISO (0EV, overskyet tidlig morgen). Som vanlig kan bildene klikkes på for større forstørrelse.

2 kommentarer:

 1. Ja det var ju en märklig händelse, förstår att det inte är var dag man ser stork så långt nordöver. I Skåne i södra Sverige lär det väl finnas några men vet inte om den häckar där längre.

  SvarSlett
 2. Hei Christian

  Kjekt at du fikk med deg Sture omsider. Om den har vært her lenge så har den ikke vært samarbeid's villig. Har prøvd flere ganger selv uten hell.
  Syns du har fått noen fine bilder og likte godt posituren den har på siste bilde og at du har fått det lille ekstra med makken i løse lufta inni nebbet kan vel kalles blinkskudd.
  Godt jobbet.

  Ha en fin kveld.

  Mvh Rune

  SvarSlett