fredag 31. august 2012

Sandbaderne


Første tur ut med mitt nye kamera: Canon EOS-1D X! Kamera kostet flesk og jeg var lenge i tvil om det var verdt en oppgradering fra min gode venn 1D mark IV. Men etter denne turen så føler jeg det som om jeg hadde sett på tippeligaen i hele mitt liv og likt Rosenborg for så å få Barcelona og Messi på besøk - for dette kamera er betydelig bedre enn noe jeg noen gang har sett før! Særlig gjelder dette bildekvaliteten og autofokus som er så viktig for oss som liker fuglefotografering - har du penger; løp og kjøp!, har du ikke: gled deg til "7D mark II" som forhåpentligvis arver noen av dette kameraets kvaliteter.

Alle som har fotografert sandløpere på en sandstrand vet hvor krevende dette er... med 1Dx så satt autofokus på omtrent alle bildene jeg tok uansett hvor fuglen befant seg i søkeren - svært imponerende!
ISO på 10.000 ga meget raske lukkertider (ja det er ikke en 0 for mye) og praktisk talt ingen tegn til støy - herlig!
For de som er interessert så skal jeg prøve å komme med noen tanker om innstillinger av autofokusen senere her på bloggen.

10 kommentarer:

 1. Utrolig at det går an å operere med slike lukkertider uten at bildene bærer preg av støy. Misunnelsesverdig.

  Flott serie. De to siste med fjærstell i sanden var artige.

  SvarSlett
 2. Du kan selvsagt innbille deg at du var i tvil, men alle som kjenner deg bittelitt var overhodet ikke i tvil om at du kom til å kjøpe 1Dx ;-)

  Og at du ville fortsette å ta bra bilder, tross brikke som var litt for stor da den bare satt i D3.

  Fjærstellet var særskilt fint.

  SvarSlett
 3. he he... helt ærlig så var jeg i tvil (ihvertfall trodde jeg det selv) og ja brikken er litt for stor (det mener jeg fortsatt, men kan ikke få alt her i verden :) - gleder meg veldig til gulbrynsangerne i år!

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder alle sammen og ekstra artig med sandbadingen! :)

  SvarSlett
 5. Det er vel noen man forventer at skal ha topp of the line utstyr, andre ikke. Hadde vel vært mer overrasket om du hadde falt ned på en annen besluttning. :-)

  Fine bilder, blir vel flere nå som trekket er i full gang!

  SvarSlett
 6. Smaker det så koster det... :-)Lysfølsomhet på det nivået høres ut som reneste SciFi, men teknologien utvikler seg tydeligvis i vår favør....og bildene ble supre.

  SvarSlett
 7. Estetiske Bilder ! En fryd å se !!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med nytt kamera, ser at det funker godt. Fantastisk flott serie av denne Vakre fuglen. Synes alle var supre.

  Ottar

  SvarSlett
 9. Tusen takk for fine tilbakemeldinger alle sammen!

  SvarSlett