søndag 6. november 2016

Gulstrupespurv - i Norge!!


Gulstrupespurv hekker i det aller østligste Russland og skal overvintre i Japan. Finnes også i Korea hele året. Det finnes ingen funn i Europa som er godkjent som "spontane".

Men så kom den usannsynlige meldingen om nettopp en gulstrupespurv på foringsbrett - i Hedmark, Norge! Det store spørsmålet blir derfor om denne fuglen er spontan, dvs fløyet hit på egen hånd, eller om det er en fa(ng)enskapsfugl?

Mange som så den i felt fikk en god følelse på at den kanskje kan bli det første godkjente funnet i Europa, tiden er perfekt for en megasjelden østlig art - nesten usannsynlig god timing om det skulle være en rømt burfugl ville mange si (uten å legge videre føringer selvsagt ;)

Hvordan var den så i felt? Adferd var vel normal trolig fra hva man ville forvente, holdt seg mye på bakken i tett vegetasjon, passe sky og med en høyfrekvent tikkelyd. Fjærdrakten så strøken ut i felt, men ved gjennomgang av bildene så ser man en liten tå- og neglskade på hø fot. Den skal uansett igjennom NSKF som skal avgjøre hva den offisielle forhistorien til fuglen har vært. Så vi får se....

En usannsynlig fin fugl uansett, en hann, trolig 1k (født i år).Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar