onsdag 29. april 2009

Lightroom i dag, Lista neste!


Med et bilde av mandarinanda som har vært i Mosvannet i den siste tiden så avslutter jeg dagens egenlæringssession i lightroom. Jeg har nemlig etter mye tenking, endelig bestemt meg for å hoppe på lightroom sirkuset jeg også. Det innebærer at jeg må lære et helt nytt program (ikke lett i min alder :) og at jeg må endre på alle mine vaner for lagring av bilder. 

Det fine med lightroom er at man skriver søkeord til bildene istedenfor å lage mapper med artsnavn slik jeg har gjort før. Nå kan jeg feks søke i lightroom etter fluktbilder og så kommer alle mine fluktbilder opp, eller jeg kan søke på ugler eller alle bilder tatt med 400 ISO osv osv. Med andre ord; et betydelig mer ordnet system enn det jeg har hatt. 

For de som evner å lære ting selv, ser jeg ingen grunn til å gå på dyre lightroom kurs (iallefall ikke i starten). Klikk her for en link til en god instruksjonsbok i lightroom som kjøpes for et medlemskap i foto.no (kun 150kr) så er du i gang!

I morgen er det den årlige vårturen til Lista som står for tur. Med bombevær og flere bomber allerede på plass ser dette ut til å bli en spennende helg... vi ses!

3 kommentarer:

 1. Hei! jeg la inn et bilde av tiuren på fugler.net, men det gikk ikke ann å legge inn bilder som var jobbet med i photoshop? bildet som ligger inne nå er ikke kuttet en gang?
  har du opplevd det samme?
  mvh !rlend

  SvarSlett
 2. hvis du er i photoshop kan du gå på fil og velge "save for web
  " - her kan du velge nøyaktig størrelse på bildet (under 120K er best for fugler.net) og velge jpg fil så skal det gå!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for svar!
  mvh erlend

  SvarSlett