søndag 22. november 2009

Snadderand og dvergsvane

Mest familie og besøk i helga, men et par korte turer etter tips ble det for å ta noen klassiske artsbilder av snadderand og dvergsvane her på jæren. Ikke vanlig å ha en tillitsfull snadderand så det var kjekt. Dvergsvanen lå i en stor flokk med svaner ved Orrevannet.
Teknisk Snadderand: Canon 7D, 800mm, f5.6, 1/320s, ISO 1250, Ev 2/3.
Teknisk Dvergsvane: Canon 7D, 800mm, f5.6, 1/800s, ISO 800, Ev 1 1/3.


5 kommentarer:

 1. Det er så rått hvordan du får til gode bilder av sky og sjeldne arter! hehe men så har du 800 mm også;)

  Inspirerende det her. Jeg kommer nok til å ta mange turer ut til jæren når jeg kommer hjem til jul:)

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 2. takk for det og velkommen til jæren skal du være! Jæren er stort, men det er alltid noe som skjer, hele året rundt. Et godt tips vinterstid er Sirevåg havn, håper det slår til i år igjen.

  mvh
  CTI

  SvarSlett
 3. teknisk spm, vet ikke om du har sett noe av kritikken som har kommet mot 7D og 'softe' bilder spesielt på f8-11 området. Lurte på om du har merket noe til dette? Se Darwin Wiggets 7D review for eksempel..

  mvh
  jon

  SvarSlett
 4. Snadderand bildene var snadder Christian:-) Om and var lite samarbeidsvillig å stakk fra meg når jeg var ute,så var det kjekt å se at dere fikk den!
  Så deg såvidt i går når du jobbet med dvergsvanen som sikkert var litt av en tolmodighetsjobb me å få et rent bilde av den blant alle sangsvanene.

  Mvh Rune

  SvarSlett
 5. hei Jon!

  Har lest denne testen og endel andre tester som kommer ut for tiden. Alt i alt er det veldig mye skryt når det gjelder 7D, men som du sier så er det et par tester som viser at det er en tendens til at filene blir softere enn visse andre kamera - dette i DPP (Canons egen software). Nå har nettopp Adobe lansert testversjon av sin raw-software uten at det er kommet tester på disse (som er det jeg og veldig mange bruker).
  Årsaken til at filene er softere er uvisst, men hvis du leser testen på følgende link: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EOS-7D-Digital-SLR-Camera-Review.aspx - så kan man se at den økte oppløsningen gjør oppskarpingen lettere og at detaljrikdommen veier godt opp for denne mykheten. Jeg har ikke merket noe til dette selv, men har heller hengt meg opp i støynivå som jeg føler er litt dårligere enn jeg kunne ønske (1600 ISO er øvre grense for meg) - men her var jeg også skyldig i å bruke den gamle raw konverteren til adobe - ser ut som det har blitt litt bedre med den nye.

  Den testen som jeg gjenga litt tidligere er forøvrig skrevet av en fyr som jeg synes er veldig dyktig til å teste ulike Canon produkter og som jeg har stor tillit til - han mener 7D er den suverent beste 1,6 crop kamera Canon har og det er jeg enig i, selv om det nok har noen svakheter også (men husk at det koster "bare" 13 tusen spenn, det er ikke ment å være et proff studio kamera)

  Rune: kjekt med bakgrunn som matcher fuglens farger :) - synd du ikke fikk den, men den kan være der fortsatt for alt jeg vet...

  SvarSlett