mandag 14. februar 2011

Canon med nytt 200 - 400mm f4 objektiv!


Som de fleste sikkert har fått med seg, annonserte Canon nylig spesifikasjonene rundt de nye 500 og 600mm objektivene sine og dermed også fullföringen av oppussingen av telelinseparken sin. Og verdens störste kameraprodusent som nå har brukt bare 13 måneder på å selge utrolige 10 millioner objektiver skuffer ikke med et telelinseutvalg som nå slår absolutt alt! De nye objektivene 200mm f2, 300mm f2.8, 400mm f2.8, 500mm f4, 600mm f4 og 800mm f5.6 har alle lavere vekt, bedre IS og (sannsnyligvis) skarpere optikk enn alt annet på markedet i dag (herligheten har selvsagt en bakside: innkjöp av disse objektivene gjör store innhogg i lommeboken...).

Men ikke nok med dette: den aller siste objektive (!) grunnen for Canonister til å skulle vurdere skifte til et annet og mindre merke blir nå pulverisert en gang for alle - Nyheten om et nytt 200 - 400mm f4 objektiv er meget gledelig, hvor Canon i tillegg til forventet lav vekt og 4 trinns IS, utrolig nok også ser ut til å ha presset inn en innebygd 1,4x konverter! Jeg er vel ikke den eneste som har hatt vanskeligheter å törke av meg smilet de siste dagene.... :-)

Canon har ikke oppgitt pris, störrelse og vekt enda, men hvis vi sammenlikner med Nikon så er det grunn til å tro at det nye objektivet kommer til å veie kun ca 3 kg, et halvt kilo ned fra Nikons 2-400mm som veier 7,4 lbs=ca 3,5kilo (dette ut i fra at Nikons nyeste 500mm veier nesten et kilo mer (1,6lbs) enn Canons nye 500mm). 3kg er som skapt for både reiser, fluktfotografering, kamuflasje med mer. Forvent ikke at dette blir noen billig affäre, pris blir sikkert rundt 8000 dollar i USA. Objektivet er lovt å komme i löpet av 2011, men bli ikke skuffet om du på nyttårsaften fortsatt ikke har fått sjansen til å kjärtegne herligheten...

8 kommentarer:

 1. En disclaimer hörer for ordens skyld med: jeg har ingen ökonomiske interesser knyttet til Canon.

  SvarSlett
 2. Fantastisk objektiv! Bare synd det sikkert kommer til å kosta noe ala en god bruktbil. Har Canon studentrabatt..?

  Knut Børge

  SvarSlett
 3. Hva slags grunnlag har du for å si at dette "sannsynligvis" blir lettere, skarpere og bedre stabilisert enn ALT annet på markedet? Ønsketenkning, kaller vi sånt. Men det blir sikkert mer enn bra nok for både deg og meg, bevares....

  SvarSlett
 4. Grunnlaget er å se på de objektivene som nå har blitt lansert det siste året og sammenlikne med det konkurrentene har. Med andre ord nokså sannsynlig spådom å påstå at den blir ca 3kg og meget god optisk. Time will show.

  Nå er det jo egentlig ikke meningen å väre en altfor ukritisk hallelujaperson på Canons vegne, men jeg föler at disse fabelaktige objektivene som nå er på vei fortjener kred og at de også viser den store styrken til merket Canon. Nikon har jo begynt å kjöpe opp mange av de mest profilerte (og flinke) naturfotografene rundt omkring i verden i den hensikt å lokke flere til å velge Nikon. Metoden med å bruke "kjendiser" er jo ikke ny, bare se på Pepsi helt tilbake til 1980 årene. Men bare fordi Michael Jackson og New Kids on the Block drikker Pepsi, betyr ikke at Pepsi smaker noe bedre av den grunn! Samme med foto, bare fordi det er mye fuss rundt det at profesjonelle fotografer bytter merke fordi de blir sponset, betyr ikke at det er fordi utstyret er noe bedre! Glem ikke at det var med Canons utstyr de ble berömte (den satt!) :)

  SvarSlett
 5. Hei.

  Godt at du er fornøyd med eget valg. Hva hjelper det med gode linder når ikke huset henger med? :-))

  Kåre

  SvarSlett
 6. skal bli spennende å se hvor mye bedre den nye 600,en blir
  vektreduskjonen i seg selv er hyggelig,men skal en bytte bør det være en god slump optiske kvaliteter å hente også
  at nikon er i vinden nå ,er jo hyggelig for konkuransens del
  nå må jo canon holde seg skikkelig i selen,og det ser ut som at dem gjør det nå:-)
  det jeg savner fra canon er et skikkelig fullformats sportsisomonster slik som nikon har nå:-)
  med et slik kamera,så hadde det ikke blitt noe lekkasje til nikon

  mvh anders selland

  SvarSlett
 7. Takk for fine innspill! Men som fuglefotograf så vil jeg heller ha oppløsning og litt cropfaktor slik at mark IV er helt perfekt! Men det er klart i Norge er det mørkt halve året og da er det ingen ulempe med gode ISO egenskaper. Men jeg synes helt ærlig at iSO debatten har tatt litt av i favør Nikon. Nikon D3s har jo omtrent bare denne ene egenskapen som er bedre enn mark IV og da kun synlig på nokså høy ISO (fra 1600), og likevel er det kun dette det prates om som om det er den eneste viktige kameraegenskapen i verden. Fullformat har mange positive egenskaper, men fullformat gir veldig liten forstørrelse som koster i form av større, dyrere og tyngre objektiver samt lavere oppløsning.

  Vi må håpe på at begge produsentene lager 3 typer proffkameraer: et monsterISO kamera, et høyoppløsningsSportskamera og et monsteroppløsningsStudiokamera. Jeg tror imidlertid at dette året kommer først Canon "kun" med et nytt fullformatkamera med 1Ds mark IV som kommer til å fortsatt prioritere studiofotografene, mens Nikon kommer "kun" med D400 som fortsatt prioriterer entusiastene (eller kanskje på tide med D3s m 1080p?). Dermed ingen monsterISOkamera på Canonbrukere og ingen høyoppløsningsSportskamera på Nikonbrukere.

  SvarSlett
 8. Dette objektivet kan forhåpentligvis få meg ut av tenkeboksen. 300 f4 eller brukt 400 2,8 har lenge vært mitt alternativ i denne brennvidden. Nå slipper jeg kanskje å velge.....

  SvarSlett