lørdag 7. april 2012

Barentshavets perle del2

Jeg fortsetter med bilder fra min todagerstur til Hornøya, Finnmark. De første tre bildene viser krykkjer mot mørk fjellvegg. Når du tar slike bilder kan det være vanskelig med riktig eksponering fordi kamera tror det er for lite lys. Jeg valgte her manuell og sjekket at det hvite på fuglen ble rett eksponert. Øverst var det 1/400sek, f4.0 og 500 ISO (alle bildene er i innlegget er tatt med Canon 1D mark IV og 300mm f2.8 om ikke annet er angitt). Det rosa lysskjæret i bildet øverst var reellt da dette var rett før solen gikk ned. Rosaskjær i solned/oppganger virker forøvrig å være ganske vanlig i nord på våren.

1/800sek, f5.0, 200 ISO.

1/160sek, f5.6, 160 ISO.

Slåssende lunde var et av mine ønskemotiv på denne turen. "Dessverre" så jeg bare en eneste kamp og den var over i løpet av to sekunder. Derimot var disse to sekundene nokså intense med rulling ned en bakke. Dette var det eneste nogenlunde bildet jeg fikk av denne korte seansen.

Lomvi i hastig flukt, et motiv jeg aldri blir lei av. Ukroppet bilde, 1/1600sek, f4.0, ISO 800. Blenderprioritert eksponering +2/3 (overskyet).

Mange gråmåker i området. Også et ukroppet bilde. 1/8000sek, f4.0, ISO 800. Blenderprioritert eksponering +2/3.

Møt familien Havert! Her i høflig positur til fotografen.

Det gikk imidlertid ikke lang tid før entusiasme ble vendt til skepsis og vannet ble et trygt sted å søke tilflukt.

Et virkelig uromoment ute på øya oppstod når jaktfalken var innom. Og det opptil flere ganger per dag! En meget stilig og sjelden fugl som naturligvis ikke lett lot seg fotografere. Ved disse bildene var den imidlertid ved øya i noen minutter og da var det bare å prøve seg!


7 kommentarer:

 1. Når jeg ser på alle innleggene fra Hornøya angrer jeg nesten på at det ikke ble en del av årets fototurer.
  Likte særlig de første panorerte måkebildene dine med svart bakgrunn.

  SvarSlett
 2. Flotters dette! Særlig de siste 4 er bra. Jeg går igjennom fangsten fra turen og får skikkelig lyst til å dra tilbake snarest! Tror det må bli en ny tur til neste år, og kanskje til og med i år allerede!

  Espen

  SvarSlett
 3. Hei og takk for fine kommentarer! Jeg må jo slå et slag for en midnattstur i juni som jeg hadde for snart to år siden: helt fantastisk opplevelse! Det er jo mye strengere regler for ferdsel, men det gjør ingenting, det er mer enn nok av motiver langs ruten du kan bevege deg. Anbefales på det sterkeste!

  SvarSlett
 4. Utrolig flott Christian! Bildene dine fra Hornøya er det bare å nyte.

  Knut Børge

  SvarSlett
 5. Excellent shots!!! Congrats!!!

  Salut, Francesc

  SvarSlett
 6. Jøss !! ...også jaktfalk da !! Kjempebilder.

  SvarSlett
 7. Svært flotte bilder - liker spesiellt det første og de tre siste (som alle er nokså annerledes jaktfalkbilder). Jeg må nok komme meg tilbake til fuglefjell-fotografering igjen. Det oppstår altid interesante situasjoner, og Hornøya har jeg ikkje vært på..

  Fredrik

  SvarSlett