torsdag 16. april 2009

Test av nye linser
Etter dyp graving i lommeboken, er Canons 300mm f2.8 og 800mm f5.6 kjøpt inn. Førstnevnte har vært ønsket svært lenge og er en linse jeg har store forhåpninger til. Sistnevnte er et usannsynlig lite fornuftig kjøp, men har planer om fullformat kamera og fotografering av små fugler og da er det vel ingen vei utenom??

Bildet av hettemåken er fra min første test av 300 millimeteren og svanen er fra 800en. Begge linsene ser ut til å kunne forbedre mine bilder på en fin måte :)5 kommentarer:

 1. Kjekt å få flere gode fotografer inn i bloggverden! Ser frem til innleggene dine fremover.
  Lurer forresten på om jeg kom over en liten kryssfiner fotobu som er din på jæren.. Jeg var hjemme i påskeferien, og var mye ute. Lurer på om det er der du har fotografert de flotte bildene av hønsehauk og fjellvåk? Synes kulissene virket litt kjent:)

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 2. hei!

  Det er ikke min bod, vi er flere som samarbeider om et bestemt fotoskjul på jæren - og det kan godt være at det er den du tenker på... uansett takk for hyggelig hilsen!

  SvarSlett
 3. Hei:)når du bruker din 300 mm 2.8, har du på konverter? i så fall, 1.4 eller 2? syns du det virker bra?
  mvh Erlend
  PS. flotte bilder!

  SvarSlett
 4. hei Erlend og takk for innlegg og kommentarer!

  det hender jeg bruker 1,4x konverter på skarpe linser, men aldri 2x - da blir bildene for dårlige med farvestøy, uskarphet og forvrengning (et lite unntak er akkurat 300mm f2.8 linsen som er så skarp at 2x kan brukes til nød, men jeg har solgt min 2x konverter så det gjelder ikke meg personlig)

  mvh
  Christian T

  SvarSlett
 5. Ok, takk for svar:)
  Erlend

  SvarSlett