søndag 19. april 2009

Hektisk dag som endte godtSist torsdag kom det ut en melding om at det var sett en Stylteløper på Stord. Meldingen kom så sent på dagen at vi bosatt sør for Boknafjorden ikke rakk ut for å se den. Dagen etter skulle jeg fly til trøndelag kl 11 på formiddagen og tanken på å miste en stylteløper her i Norge var ikke til å holde ut. 

Jeg stod derfor opp kl 04 (som en ekte krysser bør og skal) og kjørte til Stord. Der var det en kald og vakker vårmorgen med hyggelige (krysse)kolleger, men ingen fugl... 

Kl 11 bar det så til trøndelag for å besøke min slektning og rause vert Terje Kolaas (www.naturspesialisten.no). Målet med turen var å fotografere en av mine aller største favoritter innen fugleverdenen: lappugle.

Til tross for dippetur tidligere på dagen, sviktet uglene ikke og jeg fikk noen gode timer sammen med disse utrolige skapningene. Jeg kommer sikkert til å legge ut flere bilder av fuglene, men nøyer meg med to bilder av hunnen i første omgang. Sittebildet er tatt med Canon 50D, 300mm f2.8 1/640sek, ISO 400 og manuell lysmåling. Fluktbildet er tatt med 50D, 300mm, f2.8, 1/800s, 800 ISO og manuell lysmåling (begge bildene er eksponert +2/3 i forhold til kameras anbefaling etter testbilde av fuglen). 


2 kommentarer:

  1. Nok en gang flotte bilder! Lappugla må være en av de tøffeste fuglene vi har i norge!
    erlend

    SvarSlett