tirsdag 20. oktober 2009

Canon mark iv er lansert!


Ja da kunne Rob Gailbraith natt til i dag norsk tid slippe nyheten om Canons nye sports og villmark-flaggskip: Canon 1D mark IV!
Og det er spennende nyheter på gang: en ny 16,06megapixel sensor med beholdt 1,3 crop format (heldigvis for oss fuglefotografer), ytterligere forbedret fokussystem med 45 punkter hvorav 39 som kryssensorer for en rekke linser (inkludert 300mm f2.8 med 1,4x konverteren!!! - meget spennende!), bufferen er på hele 28 raw bilder (men med en så rask lagringshastighet til UDMA kort at du trolig ikke rekker å fylle den), 10 bilder i sek shooting som før, full HD 1080p video og bedre LCD skjerm for å nevne noe... magefølelsen min tilsier at Canon har fått skikk på tidligere fokusproblemer og at dette kommer til å bli et helt rått actionkamera... måtte jeg få rett :)

Som med Nikon D3s kommer også mark IV med ekstreme isoytelser med standard 12,800 iso og oppjusterbar til 102,400 iso på innstilling H3 - det lover godt for naturfotografer i kamuflasje i skumringen. Faktisk så kan man med alt dette spørre seg om ikke de kjente fotografene må gjøre om igjen alle tidligere sessions i ulike kamuflasjer verden over ... he he.

Kameraet kommer til jul. På Stavanger foto er det allerede opprettet venteliste, ring de på 51521020 hvis du har 40+ tusen spenn som brenner i lomma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar