fredag 16. oktober 2009

Rødhalevarsler - endelig!

Mobilt bredbånd er en kjekk ting. Jeg fikk dette innstallert i går og kan derfor for første gang oppdatere bloggen med blodferske hendelser! Var nettopp på Fornebu og så etter Rødhalevarsler. Dette er en art jeg har gått glipp av en rekke ganger både med bomturer og at man har vært bundet opp på andre måter.

Denne gangen så lyktes det! Det var egentlig den klassiske "tortur" måten den kom på også: når jeg ankom så hadde fuglen fløyet bare 5 minutter før og ingen hadde sett den siden... det er da de ubehagelige tankene begynner å melde seg: ble fuglen presset av noen, var det uflaks med været, hadde man tirret fuglegudene med utilbørlig spotting, hadde man ofret tid og penger nok en gang forgjeves.... nei, i en slik situasjon så er det viktig å holde hodet kaldt og begynne å lete.

Heldigvis ble den gjenfunnet nesten en time etter. Og for en fugl! Foran nydelig kveldssol så viste den seg meget godt der den hoppet rundt i buskene og tidvis på bakken. En salamanderliknende skapning og flere sorte biller måtte ofre livet denne kvelden for å tilfredsstille en sulten rødhalevarsler. Det var vel et offer til å leve med for skåderne som var der :-)
Rødhalevarsler er på en måte den østlige versjonen av tornskate og er tydelig lysere i fjærdrakten. Fuglen på Fornebu er av underarten phoenicuroides som hekker i sørlige sibir og sentralasia. Teknisk: Canon 7D, 800mm f5.6, 1/640s, ISO 800. Ukroppede bilder. Ubehandlete jpg filer (standard innstilling på kamera for jpg med automatisk hvitbalanse).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar