søndag 13. juni 2010

Hornøya - et fotoparadis!


Hornøya - Norges østligste punkt rett utenfor byen Vardø i Finnmark. Her finnes et fabelaktig flott fuglefjell som er populært blant fuglekikkere, fotografer og naturelskere. På denne tiden av året vrimler det av liv der ute hvor de voksne fuglene driver en nærmest desperat kamp for å finne nok mat til sultne unger. Fotomessig gir øya utømmelige muligheter, det er viktig å ha med seg godt med minnekort!


Fuglene hekker absolutt overalt på øya. For eksempel var det et sted reir av både ærfugl og gråmåke rett ved siden av hverandre bare en meter fra stien! Alle som skal ut på Hornøya, må derfor i hekkesesongen holde seg på de oppmerkede stiene. Det er likevel mer enn nok muligheter til å få tatt de bildene du måtte ønske deg, mulighetene er uendelige, man må bare være litt kreativ og prøve forskjellige vinkler. Sittende fugler, slossende, elskende, flyvende - ja nesten hva som helst kan du finne der ute.


Jeg har lagt ut noen få bilder her, flere finnes på hjemmesiden min www.fuglebilder.no (gå under "galleries" -> "recent images")!

8 kommentarer:

 1. Härliga bilder. Dit känns det som man absolut vill åka. Får försöka nästa år!

  SvarSlett
 2. For en vanvittig flaks du hadde med været her oppe! Mine forsøk på midnattssol på Hornøya har gått rett i dass...

  Dette er ikke noe forsøk på desavuere bildene! Liker særlig at de flyvende er fotografert i omtrent øyehøyde; det er viktig å ikke se for mye opp eller ned på fugl - også i flukt.

  SvarSlett
 3. Skarven i motlys på hjemmesida var irriterende bra, forresten.

  SvarSlett
 4. Takk for det folkens! Ja jeg innrømmer at jeg var heldig med været, lyset var virkelig fantastisk 8-)

  (pussig nok K-S så er skarvebildet en av de jeg er mest fornøyd med selv også)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder! Det desidert peneste bilder er etter min mening lundefuglen med lys i vingene (på hjemmesida)! Meget pent!

  mvh Espen

  SvarSlett
 6. Det ser ut til å ha blitt mange bra bilder. håper at jeg blir like heldig med været som deg når jeg skal opp dit første helg i juli.

  Du har biddratt til å skru forventningene i været.
  Kåre

  SvarSlett