fredag 15. oktober 2010

Gulbrystsnipe


Mere bomber! Denne gang en gulbrystsnipe fra Håtangen på Jæren. Dette er såvidt jeg vet det tredje funnet i Norge hvorav de to første var begge på Røst. Altså første funn for sør-norge og således en riktig godbit for raritetsjegerne! Fikk lite tid til å ta bilder, men den var relativt lett å komme innpå så lenge man holdt en lav profil og ikke beveget seg noe særlig. Alle bildene er tatt med Canon 1D mark IV og 800mm f5.6 linsen. ISO 1000-1250, manuell eksponering 1/640s f 5.6.


3 kommentarer:

 1. Likte best fuglen forfra. Artig oppsyn, mangler bare litt på bakgrunnen.

  Har du vinkelsøker når du åler rundt? Det er litt mindre intuitivt å jobbe på tvers, men i lengden er det lettere å jobbe med en nakke som ikke verker og brenner...

  SvarSlett
 2. Heihei Christian!

  Jeg er virkelig imponert over den bildekvaliteten du presenterer av slike sjeldne arter.

  Flotte bilder av gulbrystsnipa, der favoritten blir nr.2

  Jeg ser jeg går glipp av mange godbiter når jeg ikke bor hjemme i Sandnes..

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 3. takk for det KS og KBS! Jeg har ikke vinkelsøker - mest fordi jeg tror det blir vanskelig å finne fuglen der den raskt springer frem og tilbake = stor sjanse for å misse den når det gjelder som mest... men en jeg kjenner har kjøpt det så jeg skal vente å høre hans erfaringer før jeg bestemmer meg. Ellers så er stiv nakke et ikke ubetydelig problem så det jeg kanskje mest ønsker meg er et som går fra 0 til 45 grader tror jeg!

  SvarSlett