mandag 18. oktober 2010

Styltesnipe


Enda en vaderbombe denne uken og nok en amerikaner: Styltesnipe. En skikkelig godbit sett kun to ganger för i Norge. Turen måtte denne gang legges til Stjördal i Nord Tröndelag. Bildene er tatt sent på ettermiddagen på ISO 3200 og 4000, lukkertider er fra 1/200 til 1/80 med 800mm på frihånd(!). Til tross for dette så klarte jeg å få noen brukandes bilder - må si Canon imponerte på ekte vis i dag!


5 kommentarer:

 1. Hej
  Riktigt bra bilder på denna raritet, till trots med förutsättningarna.
  Bra jobbat!

  SvarSlett
 2. Hei Christian

  Du legger jaggu ned resurser i fuglekikkinga di, også er du en av få som tar skikkelig kvalitetsbilder av "bombene". Derfor er det fint å kikke innom bloggen din når du har noe nytt på gang.

  Regner med at det er denne som heter Stilt Sandpiper på engelsk, og da har jeg fotografert en langt vakrere (voksen) utgave av den i USA en gang i tiden.

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer!

  Hadde planer om å mer eller mindre slutte å ta bilder av sjeldne fugler og heller blir mere som en biofoting som planlegger fotoprosjekter og så videre. Men raritetspaparazzi har jeg värt lenge og ikke så lett å slutte med! :)

  Fotografering av sjeldne fugler skiller seg nokså mye fra annen fotografering da man er mye mer begrenset i sine muligheter. Fuglen kan forsvinne når som helst, mange andre kryssere og fotografer å ta hensyn til og så videre. Dessuten nesten umulig å tjene penger på slike bilder.... men det er en del av gamet for oss som holder på med det ;)

  SvarSlett
 4. erinomaisen hienot rantasipin valokuvat ja muutenkin blogisi on erinomainen, minä pidän siitä oikein kovasti. Näin blogien katselulla on kiva tutustua muiden maiden kulttuuriin ja ihmisiin. Tule sinäkin katsomaan Teuvon kuvat blogi ja kerro myös kaikille sinun kavereillesi miksi kannattaa käydä katsomassa Teuvon kuvat blogi. Samalla saadaan teidän maanne lippu nousemaan korkeammalle minun blogissa. Jouluterveisn Teuvo vehkalahti Finland

  SvarSlett
 5. Thanks Teuvo - had to google that for it to make any sense - luckily the Google did the trick! Finland has great traditions for bird photography - of course I will check out your site!

  all the best
  Christian

  SvarSlett