lørdag 18. desember 2010

Trekryperen


Beklager at jeg har oppdatert bloggen så dårlig og ikke minst vært helt fraværende i å kommentere andres fabelaktige blogginnlegg i de siste par månedene. Jeg pendler til Sverige i en nokså krevende jobb, slik at fotograferingen har kommet litt i bakevja for en stund. Men føler meg nokså sikker på at jeg skal komme sterkt tilbake i løpet av neste år. Prosjekter er i hvertfall på vei! Jeg merker meg at folk med samme interesse som meg har begynt en omfattende reiseaktivitet til alle verdens hjørner og hva passer vel bedre da enn å vise fram noen bilder av den litt urnorske trekryperen? Dette er en fugl som tilbringer store deler av livet ved å gå i sirkel oppover trestammer i leting etter insekter og som kan være riktig vrien å fotografere.

Denne er fotografert i en hage på Utsira på høsten. På grunn av varierende bakgrunn etter som hvor fuglen var, så valgte jeg manuell eksponering. Alle bildene kan som vanlig klikkes på for større forstørrelse.5 kommentarer:

 1. Meget gode bilder av trekryperen, der den viser en spesiell atferd. Den finner tydeligvis insekter som er gjemt inne i barkraggen?

  Nei slike naturfoto liker jeg. Atferdsbilder slår alt!

  Knut Børge

  SvarSlett
 2. Fina bilder på denna lilla krabaten! Du har fångat den skarpt o bra i naturlig miljö.
  Ha en go helg,

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av trekryperen i farta. Den er ganske hurtig. Synes det er vanskelig å få til gode bilder av den. Men det har du greid. Det siste var helt knall.

  SvarSlett
 4. Jøss, du lever?

  Tøft med synlig insekt i nebbet på nummer to!

  Tre og fire er også likandes.

  SvarSlett
 5. takk for hyggelige kommentarer! artig at folk følger med til tross for sjeldne updates (hjelper selvsagt at man kommer øverst på blogglistene når man har ny oppdatering selvsagt).

  trekryperen har alltid vært en av mine favoritter som fuglemann, men som fotograf har jeg forbannet meg mange ganger over hvor vanskelig den kan være å ha med å gjøre. Forblåst på en liten øy var den bundet til kun et titalls trær å ransake for mat og da ble fotooppgaven ihvertfall litt lettere. I det hele tatt kan det være et lurt triks å komme seg ut til øyer på høsten eller våren for å fotografere. Det er ofte gode muligheter for å ta bilder av fugler av de merkeligste arter som må nødlande der på vei sør eller nordover. Bare ikke glem at mange av de er slitne og sultne og at man derfor må ta ekstra hensyn.

  SvarSlett