lørdag 28. desember 2013

Straumende bra!


Hva utgjør en god fotolokalitet for fugler? Flere ting selvsagt, men viktigst for meg er at det er stor tetthet med fugler, helst mange arter og at de er lett tilgjengelige, dvs er lett å komme innpå.

Straumen i Nord-Trøndelag er et slikt sted (kanskje minus artsutvalget). Gjennom den glimrende naturguiden, fotografen og medforfatter Terje Kolaas (han kan nås på tlf 90836246) så fikk jeg endelig mulighet til en rask tur innom denne plassen som trolig er blant topp 10 i Norge for fuglefoto! Med Terje som guide så visste han hvor de tamme fuglene er og ja, det tok ikke lang tid før vi hadde ærfugler spisende av hånda vår - hvor ellers opplever man det??


Jeg hadde bare en time til rådighet i dag så fotomessig begrenser det seg litt, men potensialet her er utrolig med lav og varm sol vinterstid, mulighet for frostrøyk på de rette dagene osv osv. Her er noe av det jeg "fikk til" i dag (ingen unntatt den siste er croppet).

3 kommentarer:

  1. Flott serie (ingen overraskelse) og likte best headshottene samt siste fluktbildet! Fint å være i Trøndelag når det stormer og regner som værst mulig her...

    SvarSlett
  2. Good capture in the face of this duck, in my place in Finland you can't see any kind of duck cause it was really cold there ,in fact you can mostly see a high building such as hotel's and conference hotels and look's like some of species there was migrate in some place in Finland cause right now i mostly seen flying birds and some pets of the people.

    SvarSlett