torsdag 31. juli 2014

Algarves vestkyst


Ingen fugletur eller fototur å rapportere, kun ferie med familien. Var imidlertid overrasket over hvor bra vestlige delen av Algarvekysten er fuglemessig med store antall av mange kule arter! Tok desverre med bare med 300mm´eren og en 1,4x konverter, men et par formiddager fikk jeg lure til meg for å knipse og da særlig seilere som det var godt med. Skal komme tilbake til seilerne i egen oppdatering senere.

Vi prøvde å arrangere en pelagisk fugletur mens vi var der, men arrangørene i Sagres var mer interessert i å ta med folk ut på delfinturer. Så det var det eneste vi fikk til. Likevel fikk vi da noen godbiter mens vi var ute - særli syntes vel guidene det var litt rart at vi hylte mer når denne skabbete balearliren kom enn når delfinene viste seg frem.


Det var godt med gulnebblirer på sjøen så denne fikk vi studert godt!


Ellers er det tørt her og klarer man å finne et vannhull er det god sjanse for fugler. Nabohuset hadde et "evighetsbasseng" med en kant fuglene kunne sitte på og her kom fuglene. Her tre stillits.


Gråspurv vasker seg samme sted. 


Og en tyrkerdue. Her med bassengkanten synlig (man kan jo alltids diskutere hvor renslig bassenget ble med all fugledriten som havnet her, men sånn går det når man skal flotte seg med kantfrie evighetsbassenger :)


 Amursvalene var også innom for å drikke. Alltid like flott å se på!


I Sagres som utgjør europas aller sørvestligste hjørne var det flere klippeformasjoner som inneholdt mange spennende fugler som ekte klippeduer, store mengder grå og alpeseilere og ikke minst denne - en 2k hann rødfalk. 

 Stork må sies å være en karakterart i Portugal med store mengder synlige reir over hele landet. I slottbyen Silves med den berømte røde bymuren (som ses på dette bildet) var de overalt. 


Gulbeinmåke var veldig vanlig og egentlig den eneste vanlige måkearten i området. Her en ungfugl.


Istedenfor skjære var det blåskjære som var karakterarten i området. Meget pene fugler med en rar lyd. Her et meget ungt eksemplar.

1 kommentar:

  1. Very informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.

    SvarSlett