søndag 24. august 2014

Steppemåke!


Steppemåke (Pallas´s Gull, Larus ichtyaetus) er en stor måke som normalt hekker fra Svartehavet og østover mot Sentral-Asia. Den er svært sjelden i Vest-Europa og aldri sett i Norge. Inntil nå. 

Oslo er vel ikke den mest hotte fugledestinasjonen normalt sett og jeg har bare fått et nytt kryss her tidligere til tross for å ha bodd der i over 10 år (det krysset var forøvrig en nattravn som jeg fikk mens man nøt en kald B-vitamin drikk på Lekteren på 90 tallet men det er en annen historie!). Men denne gang var det da altså alvor og rett bak Snøhettas flotte Operakunstverk så har den holdt seg av og på de siste dagene til mange tilreisendes store glede. 


Stor som en svartbak med lange, tynne vinger og langt nebb/hodeprofil så var den ganske lett å finne i måkemengden. Man kan nesten si at den så nesten ut som en akromegal fiskemåke. Dette var forøvrig en ungfugl da de voksne har hvitere drakt og svart hode. Om det blir årets største bombe håper jeg da virkelig ikke ;), men den ligger godt an!


Jeg fikk desverre bare noen få ubesudlete minutter med den før den her ble fanget inn for ringmerking. Så får vi se da om det blir noen gjenfangst og om den kommer seg tilbake til sine artsfrender østover.


2 kommentarer:

  1. Gratulerer med en flott serie av denne sjeldne gjesten.

    Ottar

    SvarSlett
  2. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

    SvarSlett