søndag 6. juni 2010

Varanger diskotek del 2


Så var det selve sjekkeseansen. Jeg vet ikke om jeg fikk helt oversikt over hvordan det nøyaktig foregikk, men det så ut til i utgangspunktet å være tre typer sjekkere: Noen holdt seg til leikplassen hele tiden, noen kom og gikk mens den siste gruppen (som gjerne hadde mye hvitt i sveisen) så ut til å følge damene da de nesten alltid kom samtidig med disse.


Når det ikke var noen damer der, så satt de for det meste og hvilte. Litt småknuffing kunne det likevel være og særlig var Don King ivrig på å yppe til bråk. Når damene kom så ble det med en gang stort leven. Flere beilere kom til og alle reiste seg og brysket seg. Så kunne alle mennene legge seg ned med brystet mot bakken som en slags angrepsposisjon før det enten braket sammen mellom gutta eller de la på sprang etter damen. Slåssingen som kom skjedde meget raskt og bestod av hopping og en slags sverdslag med nebbene.


Ikke lett å velge ut noen bilder å vise blant de hundrevis som jeg har lagret. Det blir mye kaos på en slik leik og viser derfor et bilde som forsøker å illustrere dette.


Ellers synes jeg morsomme bilder som viser spesielle situasjoner kan være vel så kult som de estetiske bildene.... Her kan Mr Golden Locks skimtes oppå ryggen til juristen. Han har i kampens hete plukket en fjær fra juristens bakende! Dama virker likevel ikke imponert og er på vei ut av bildet til høyre.


Hvorfor akkurat brushanen har oppgitt parforhold og funnet ut at en slik spektakulær polygamisk virksomhet er det rette for de, kan man jo lure på - uansett er dette noe av det kuleste showet jeg kan tenke meg på noen natur- eller menneskescene i Norge!Er du interessert i å fotografere brushaner ved akkurat denne leiken (som er veldig fotovennlig), så ta kontakt med Din Tur ved å klikke på denne linken! Skal forøvrig prøve å få lagt ut et innlegg om ikke lenge med mine fototekniske erfaringer fra en slik leik.

2 kommentarer:

 1. Vanskelig å få rene velkomponerte bilder med to fugler i fokusplanet og ingen forstyrrende foran eller bak - det er nok et prosjekt man må bruke svært mye tid på for å realisere potensialet i.

  Men du har mye bra - likte nok nummer to og seks aller best, med både intense kamper og omgivelser som forteller en mer komplett historie.

  (Har ingen fullgode slagsmålsbilder selv, det ene på bloggen er ikke skarpt nok til at jeg er fornøyd.)

  SvarSlett
 2. Knall serie av brushaneleiken. Nydelig lys. 1,2 og 6 er mine favoritter her. Frister med en tur til Varanger når en ser slike bilder.

  Kjetil

  SvarSlett